Open oproep: kunstopdracht Herinneringsbomen Utrecht 900

rond poppetje bij een boom voor ook een kleurrijke achtergrond

In 2022 vieren we dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Om in de hele stad een blijvende herinnering te creëren, plant de gemeente in alle 10 de wijken een herinneringsboom, een linde. Bewoners denken mee over de locaties. De herinneringsboom wordt een bijzondere, groene en toegankelijke plek waar inwoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Een symbolische plek waar je terugkijkt op wat was en vooruitblikt op wat komt. Waar je verhalen kunt delen en herinneringen kunt maken. We vragen Utrechtse kunstenaars om een concept te ontwikkelen voor een uitnodigende verblijfplek bij de boom. Denk hierbij aan een vorm die ontmoeting of gesprek stimuleert. Dat kan in de vorm van een ontmoetingsbankje, maar we laten ons graag verrassen door de voorstellen

Utrechtse kunstenaar of ontwerper gezocht!

Dit bericht is een open oproep aan alle professionele kunstenaars en ontwerpers die in Utrecht wonen, werken of een andere aantoonbare link met de stad hebben: ontwikkel jij hét concept voor een fysieke plek bij de 10 bomen? Stuur dan jouw idee uiterlijk 3 september 2021 naar kunstinopenbareruimte@utrecht.nl, onderwerp: herinneringsbomen.

Het concept bestaat uit:

  • Een motivatiebrief van maximaal 1 a4.
    Beschrijf hierin je eerste ideeën en hoe jij participatie in deze opdracht voor je ziet.
  • Maximaal 2 a4 met beeldmateriaal. Dat mag een moodboard zijn, maar ook referentieprojecten.
  • Je CV.
  • Een link naar je website
     

Meer weten?

Meer informatie, de uitgangspunten en randvoorwaarden vind je op de website van de gemeente Utrecht, www.utrecht.nl/kunstherinneringsboom. Op die webpagina houden we je ook op de hoogte van het vervolg van het project.

Hier lees je meer over het project Herinneringsbomen en de participatie over de locaties in de 10 wijken: https://denkmee.utrecht.nl/nl-NL/projects/herinneringsboom.

 

Poster van poppetje bij boom voor een kleurrijke achtergrond, met de tekst 'Utrechts Kunstenaar Gezocht'