Route: Onbewogen Verhalen. Een audio wandelroute langs kunstwerken in de binnenstad

logo onbewogen verhalen

Onbewogen Verhalen is een audio wandelroute langs prachtige standbeelden in Utrecht. De verhalen zijn door bekende Nederlanders geschreven en ingesproken. De route is gelanceerd in 2009.

In het dagelijks leven worden beelden vaak snel gepasseerd door de drukte van alle dag. Mensen staan vaak niet stil bij de verhalen die ze te vertellen hebben. ‘Onbewogen verhalen’ brengt daar verandering in. De beelden verbreken het zwijgen. Op een leuke en theatrale wijze. De ‘onbewogen verhalen’ zijn geen droge opsomming van feiten, maar een inspirerende beleving waarin geschiedenis, kunst, humor, spanning en verbeelding samensmelten.

Lees de verhalen van bekende schrijvers

Speciaal voor Onbewogen Verhalen zijn tien bekende Nederlanders in de huid van een standbeeld gekropen. Dit heeft hen geïnspireerd tot een korte monoloog. Enkele schrijvers zijn: Herman van Veen, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Alexis de Roode, Ingmar Heytze, Tineke Schouten, Vrouwkje Tuinman, burgemeester Aleid Wolfsen en Anton Geesink.

Over de route

De wandelroute loopt in het centrum van Utrecht en bestaat uit elf beelden. Bij elk beeld kunt u genieten van een verhaal van zo’n vier minuten. Onderweg van het ene naar het andere beeld is er geen verhaal. Dan is er alle ruimte om van de mooie stadskern te genieten of na te praten over een beeld of verhaal. De nummers bij ieder beeld verwijzen naar de routekaart. De route, verhalen en geluidsbestanden zijn hier te downloaden.