Vlakbij Leidsche Rijn Centrum staat een tentoonstellingspaviljoen, ontworpen door kunstenaar Stanley Brouwn. Het ontwerp van deze nestor van de Nederlandse conceptuele kunst is uiterst eenvoudig: twee langwerpige witte blokken die kruislings over elkaar liggen.
De maten van het gebouw zijn afgeleid van de 'brouwnvoet', de voetmaat die de kunstenaar zelf hanteert als alternatief voor het metrisch systeem. De Utrechtse architect Bertus Mulder, bekend van zijn restauratie van het Rietveld-Schröderhuis, is de uitvoerend architect. Het Gebouw is tijdens de beeldende kunstmanifestatie Pursuit of Happiness geopend en is sindsdien in gebruik als 'proefmuseum' voor Leidsche Rijn: diverse kunstinstellingen en particuliere initiatieven werden uitgenodigd om hier een presentatie te verzorgen. Sinds 2010 is het onder beheer van De Vrijstaat, kunstwerkplaats voor kinderen.
De internationaal gerespecteerde kunstenaar Stanley Brouwn heeft zich met zijn werk toegelegd op het meten en overbruggen van afstanden. Belangrijk voor hem is hoe mensen afstand en richting ervaren. In veel van zijn werk registreert hij op een droge, bijna administratieve manier de maat van een verplaatsing of de afstand van de toeschouwer tot een bepaalde plek. 'Loop 4 meter in de richting van Havana (afstand: 7396584.7166m)' luidt de aanwijzing bijvoorbeeld, of 'op dit moment is de afstand tussen Stanley Brouwn en uzelf x voet'. Door deze zeer precieze aandacht weet Brouwn ons begrip van maat en afstand, dat in deze gedigitaliseerde en geglobaliseerde tijd veel te verduren heeft, opnieuw met betekenis te laden.
Stanley Brouwn kiest in al zijn projecten voor de anonimiteit. Hij geeft zodoende geen interviews over zijn werk: ""de werken zelf geven de interviews, schrijven de biografie"". Op zijn verzoek worden er in catalogi en bij tentoonstellingen geen biografische gegevens van hem vermeld.